Montarea plăcilor termoizolante POLIFASAD

 1. Montarea plăcilor termoizolante “POLIFASAD” se efectueazăde către unități specializate, calificate în acest tip de lucrări cu respectarea condiițiilor specificate și normelor tehnice aferente domeniului de referință.

  montare1
 2. Montarea plăcilor termoizolante “POLIFASAD” se face de la lansarea fundației sau de la profilul de pornire, stabilit orizontal, cu ajutorul nivelometrului de apă. În calitate de profil de începere se recomandă de a utilize o grinda dreapta și rigidă, tub de profil, fixat dur de peretele clădirii. Montarea plăcilor termoizolante “POLIFASAD” se efectuează începînd cu profilul de start.

 3. De la profilul de start se lansează primul rind de plăcilor termoizolante “POLIFASAD”. Dacă pereții nu sunt tencuiți sau au suprațafa neuniformă, plăcilor termoizolante “POLIFASAD” se fixează în funcție de nivel (ajustat pe verticală, orizontală și pe diagonală) pe repere (faruri) de clei, aplicate pe verso-ul plăcii în zonele unde se vor montate ancorele de fixare. Dacă suprafața peretelui este netedă și tencuită, păcile se așează la fel ca faianța ordinară, dupa nivel. (Pentru plăcilor termoizolante “POLIFASAD” se aplică orice clei pentru poliester, A NU SE CONFUNDA CU CLEIUL PENTRU FAIANȚĂ).

  montare2 montare3
 4. La montarea (fixarea) plăcilor termoizolante “POLIFASAD”este necesar de setat rosturile tehnologice în locurile de racodare ale păcilor. Rosturile de dilatație se definesc cu ajutorul utilizării lamelelor din plastic sau pene din lemn cu grosimea de 2mm. Plăcilor termoizolante “POLIFASAD” se instalează conform schemei de zidare a cãrãmidei, astfel este mai ușor de voalat sutura și se va contura mai definit desenul decorative. De exemplu – caramida de feţuire.

  montare4
 5. Secționarea stratului exterior al plăcilor termoizolante “POLIFASAD” se secționeaza folosind scule electrice cu lama de diamant pentru piatră, iar polisterenul cu cuțitul sau cu ferestrăul.

  • Varianta 1: Racordare de colț este făcută prin tăierea polistirenului pe una dintre plăcile adiacente din grosimea termoizolantului altei plăci adiacente (vezi desenul). În același timp pe intersecția unghiulară a stratului exterior protector-decorativ trebuie să fie prevăzut un rost tehnologic cu grosimea de 2 mm.

  • Varianta 2: Plăcile termoizolante “POLIFASAD” pot fi taiate la unghi de 45º.

  montare5
 6. După întărirea reperelor din clei, nișele tehnologice ale stratului exterior protector-decorativ ale plăcilor sunt găurite pentru montarea ancorelor de fixare. Adîncimea de forare a suprafeței de termoizolare și construcția ancorelor de fixare se selectează în funcție de materialul peretelui. Apoi în orificiile pregătite se instalează ancorele de fixare astfel, încît capul de montare acestora să nu iese deasupra suprafeței plăcii și în același timp nici să nu “se scufunde” în materialul termoizolant. După instalarea diblurilor aceste adîncituri se ermetizează cu clei, apoi cu chit pentru fațade.

  montare6
 7. Dupa instalarea ancorelor de fixare pe întreaga suprafață, lamele de distantiere, ce asigura rosturile tehnologice în îmbinările de racodare trebuie înlăturate. Îmbinările de racodare și suprafața stratului se amorsează cu grijă, ca grundul să acopere tot capătul stratului protector-decorativ a plăcii. Pentru amorsare se utilizează grund acrilic de penetrare profundă.

  montare7
 8. După grunduire, îmbinările de racodare ale placilor se ermetizeaza cu silicon acrylic sau produse de etașare, destinate doar pentru lucrari de exterior, folosind pistolul pneumatic sau manual pentru tuburi sau ambalaj de folie. Etanșarea rosturilor se va efectua astfel încît materialul de etanșare să se aplice pe întreaga suprafață interioară a rostului stratului decorative exterior. Astfel, este necesar pentru a lua în considerație contracția în timpul uscării ermeticului și, în așa caz trebuie de aplicat un start mai gros.

  montare8
 9. După uscarea completă a ermeticului și chitului, stratul protector-decorativ a Plăcile termoizolante “POLIFASAD” se grunduie și se zugrăvește cu vopsea pe bază de latex pentru fațade. Exemplu: Vopseaua universală de cauciuc, ce formează o acoperire elastică și fermă.

  montare9
 10. Volumul aproximativ de materiale necesare p-u izolarea termică a 1 m² cu Plăcile termoizolante “POLIFASAD”:

  • Clei pentru polistiren – 4-5 kg și mai mult (în funcție de suprafața peretelui);

  • Grund de penetrare profundă – 100-150 g pînă la încleierea plăcilor și 100-150 g înainte de vopsirea acestora;

  • Ermetic – 150-200g;

  • Chit de finisare – 100 g;

  • Vopsea – 120 g (un strat);

  • Ancore de fixare (dibluri) 8*120-16 buc. (lungimea diblului variază în funcție de înclinarea peretelui și de grosimea stratului de polistiren).

  montare10